# Sådan sletter du en Snapchat-konto trin for trin

Muligheden for at slette en Snapchat-konto er, ligesom hos mange andre tjenester, **lidt gemt væk**– platformen ønsker jo ikke at miste sine brugere. Udover at slette kontoen har du også mulighed for at deaktivere din Snapchat-konto midlertidigt. Her følger en trin-for-trin-vejledning til begge muligheder.

## Sådan deaktiverer eller sletter du din Snapchat-konto på Android eller på nettet

Hvis du vil slette din Snapchat-konto permanent, foregår det altid i to trin. Når du har anmodet om at få din konto slettet, **bliver** din **profil først deaktiveret i 30 dage**, hvorefter den slettes permanent af Snapchat. I denne periode kan du stadig logge ind som normalt, hvis du ombestemmer dig. For Android-brugere kan sletning af din Snapchat-konto ikke foretages direkte i appen. I stedet skal du bruge din **webbrowser** på følgende måde:

1. Åbn hjemmesiden [accounts.snapchat.com](https://accounts.snapchat.com "Snapchat Accounts Portal") i din browser på en computer eller smartphone.
2. Log ind med din Snapchat-konto. Klik på “Slet min konto” i det næste vindue.

[![Billede: Snapchat browser login](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/c/csm_snapchat-log-in_61771944e6.webp "Snapchat browser login")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-log-in.png) Snapchat for Web allows you to chat or call friends without your phone—but photos cannot be sent. 3. Siden »Slet konto« vises nu. Bekræft sletningen af din konto ved at indtaste dine loginoplysninger igen og klikke på »Fortsæt«.

[![Billede: Delete Snapchat Account](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/2/a/csm_snapchat-delete-account_147acdebf8.webp "Delete Snapchat Account")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-delete-account.png) Enter your login details again to confirm your account deletion request. 4. Der vises en besked, der bekræfter, at din konto er blevet deaktiveret. Du modtager snart en bekræftelsesmail vedrørende denne handling. Derudover vil du blive informeret om, at din konto **slettes efter 30 dage**, medmindre den genaktiveres.

[![Billede: Snapchat account deactivated](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/9/4/csm_account-deactivated_6d17607292.webp "Snapchat account deactivated")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/account-deactivated.png) To cancel deactivation, log in to your account as usual. ## Sådan sletter du din Snapchat-konto på en iPhone

For iPhone-brugere foregår sletningen af en Snapchat-konto stort set på samme måde som på Android eller via en computer. Den eneste forskel er, at du ikke behøver at gå ind på [accounts.snapchat.com](https://accounts.snapchat.com "Snapchat Accounts Portal") manuelt i en browser; du kan gå direkte ind via appen. Følg disse trin:

1. Tryk på tandhjulsikonet i profilvisningen for at åbne appens indstillinger.

[![Billede: Snapchat user profile in the app](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/3/csm_snapchat-profile_4fe33c2c2e.webp "Snapchat user profile in the app")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-profile.png) Access the website to delete your Snapchat account through the app. 2. Rul ned til »Kontohandlinger« og vælg »Slet konto«. Dette åbner automatisk siden »Slet konto« i din telefons browser. Følg trinene ovenfor.

[![Billede: Account actions in Snapchat Settings](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/8/a/csm_snapchat-settings_9a62a3b659.webp "Account actions in Snapchat Settings")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-settings.png) Clicking ‘Delete Account’ opens the browser to the login page. Hvis der går 30 dage, uden at du genaktiverer din konto, bliver den slettet permanent. Det betyder, at alle dine kontakter og alle snaps, der er gemt i appens arkiv, også vil blive **slettet uigenkaldeligt.** Desuden **vil** dit **Snapchat-brugernavn blive ledigt**, så andre kan bruge det, når de opretter en ny konto **.**

## Sådan gemmer du dine snaps i dit fotogalleri, når du logger ud af Snapchat

Snapchats succes bygger på, at de delte fotos, videoer og historier kun er synlige for modtageren i kort tid, før de slettes helt. Dette sikrer **privatliv og sikkerhed** og giver samtidig mulighed for kreativ og uhindret brug.

Siden midten af 2016 har Snapchat introduceret en funktion kaldet *Memories*, som giver brugerne mulighed for at gemme deres snaps og stories i et **arkiv i appen** til senere brug. Derudover kan du med indstillingen *»Skjul snap (Kun mine øjne)* « beskytte dem med en PIN-kode for at sikre større privatliv.

Du kan også indstille funktionen »Minder« til at gemme dine fotos og videoer i **enhedens interne fotogalleri.** Sådan gør du:

1. Gå til din Snapchat-profil i appen, og tryk derefter på tandhjulsikonet øverst til højre for at åbne indstillingerne.
2. Vælg ‘Minder’ under ‘Min konto’.

[![Billede: Memory settings in Snapchat profile](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/d/1/csm_snapchat-settings-memories_8fc869cb6c.webp "Memory settings in Snapchat profile")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-settings-memories.png) Under ‘Memories’, you can set your Snaps to automatically save in your phone’s photo gallery. 3. Tryk på knappen »Gem« under »Gem destinationer«.

[![Billede: Choose where to save snaps](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/1/9/csm_snapchat-memories-save-destinations_01f29ca8d4.webp "Choose where to save snaps")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-memories-save-destinations.png) Choose where to save your snaps in the Memories menu. 4. Du kan nu vælge mellem indstillingerne »Minder«, »Minder og kamerarulle« eller »Kamerarulle«.

[![Billede: Snap storage options](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/9/csm_snapchat-choose-save-destinations_c8248985e7.webp "Snap storage options")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/snapchat-choose-save-destinations.png) Choose between ‘Memories’, ‘Memories &amp; Camera Roll’, and ‘Camera Roll.’  Note Selvom det er muligt at gemme dine egne snaps, før du sletter din Snapchat-konto, findes der ikke en sådan funktion for snaps, der er sendt af andre. Du kan dog tage et skærmbillede (hvilket giver afsenderen besked) eller bruge en app til skærmoptagelse for at gemme snappen.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/slet-snapchat-konto/](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/slet-snapchat-konto/) for AI/LLM consumption.