# Sådan sletter du din TikTok-konto trin for trin

Den kinesiske videoportal TikTok er på alles læber. Appen giver brugerne mulighed for at optage deres egne **videoklip**, **redigere** dem og **uploade** dem til TikTok-platformen. Den suppleres desuden af velkendte funktioner fra sociale medier. Med omkring 1,56 milliarder brugere på verdensplan er TikTok i dag for længst blevet en seriøs konkurrent til etablerede sociale medieplatforme som Facebook, YouTube og Instagram.

**Appen, der er fyldt med de nyeste trends**, falder dog ikke i alles smag. Vi viser dig, hvordan du kan slette eller midlertidigt deaktivere din TikTok-konto, og hvad du skal være opmærksom på, når du gør det.

## Sådan sletter du din TikTok-konto – en hurtig guide

Ligesom når [du sletter](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/sletning-af-din-instagram-konto/) [din Facebook-konto](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/sletning-af-din-facebook-konto/) eller [din Instagram-konto](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/sletning-af-din-instagram-konto/), betyder [sletning af](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/sletning-af-din-instagram-konto/) din TikTok-konto, at alle dine data og alt dit indhold bliver slettet. Hele kontoen slettes permanent sammen med alt indhold og kan ikke gendannes. Hvis du ønsker at afmelde dig TikTok permanent (i hvert fald med din nuværende personlige profil), skal du gøre følgende:

1. **Log ind på** din TikTok-konto
2. Tryk på **ikonet med de tre prikker** øverst på din profilside
3. Vælg ‘Indstillinger og privatliv’
4. Tryk på ‘Konto’
5. Vælg ‘Deaktiver eller slet konto’
6. Modtag og indtast **bekræftelseskoden**
7. Tryk på ‘Slet konto’ igen

## Sådan sletter du din TikTok-konto trin for trin

I de følgende afsnit beskriver vi den komplette, trin-for-trin-vejledning til, hvordan du sletter din TikTok-konto.

**Trin 1**: Åbn TikTok-appen, og log ind på din konto. På din profilside skal du trykke på **ikonet med de tre prikker** øverst til højre og derefter på »Indstillinger og privatliv«.

[![Billede: Main TikTok menu under the three-dot icons](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/f/csm_tiktok-settings-and-privacy-interface_e3f7d2ba9d.webp "Main TikTok menu under the three-dot icons")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-settings-and-privacy-interface.png) Settings and privacy option in the TikTok menu. [![Billede: TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/8/csm_tiktok-account-option_6cc8a9d3e2.webp "TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-account-option.png) You can find the account settings in the ‘Settings and privacy’ tab. [![Billede: Account management on TikTok](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/0/csm_tiktok-interface-account_4fc9e92628.webp "Account management on TikTok")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-account.png) At the bottom of the account section, there is a menu option labelled ‘Deactivate or delete account’. **Trin 3**: Du bliver nu bedt om at vælge, om du vil deaktivere din konto eller slette den permanent. Hvis du vælger at slette den, kan kontoen ikke længere gendannes efter 30 dage. Vælg den ønskede mulighed, og angiv en grund til sletningen, hvis du ønsker det.

[![Billede: TikTok Window: Delete or deactivate account?](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/b/b/csm_tiktok-interface-delete-or-deactivate_d9b2d53512.webp "TikTok Window: Delete or deactivate account?")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-delete-or-deactivate.png) TikTok will now ask if you want to permanently delete or temporarily deactivate your account. **Trin 4**: Indtast nu dit mobilnummer, hvis du ikke allerede har tilføjet det til din konto. **Der sendes nu automatisk** en sekscifret **kode til din telefon**. Dette er bekræftelseskoden til sletning af din TikTok-konto. Indtast den modtagne kode i det angivne felt, og bekræft ved at vælge at slette eller deaktivere kontoen.

[![Billede: Delete TikTok: Enter the code](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/6/csm_tiktok-enter-code_693af41552.webp "Delete TikTok: Enter the code")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-enter-code.png) The code required for deletion is sent via SMS and must be entered in the confirmation field. This way, TikTok prevents unauthorised individuals from deleting other people’s accounts. **Trin 5**: Der vises en kort oversigt, der oplyser dig om, hvilke data du ikke længere vil have adgang til efter sletningen. Hvis du er sikker, skal du trykke på knappen »Slet konto« igen.

[![Billede: Information about deleting a TikTok account](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/b/csm_tiktok-delete-info_ccd8b06c7a.webp "Information about deleting a TikTok account")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-delete-info.png) Before deleting your TikTok account, you will be shown some important information. **Trin 6**: Der vises en dialogboks med en sidste bekræftelse. Klik på »Slet«, hvorefter din konto deaktiveres i 30 dage, før den slettes permanent. Derefter bliver du automatisk logget ud og får vist meddelelsen »Loginsessionen er udløbet, kontoen er blevet slettet«.

[![Billede: TikTok: Final confirmation of account deletion](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/c/4/csm_tiktok-confirmation-deletion_02ade64c30.webp "TikTok: Final confirmation of account deletion")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-confirmation-deletion.png) With a final tap on ‘Delete’, your account will be removed. ## Sådan gendanner du TikTok efter at have deaktiveret din konto – en hurtig guide

Inden en TikTok-konto **slettes** permanent fra udbyderens database, overgår den til en **30-dages deaktiveringsperiode**. Det betyder, at en slettet konto kan **genaktiveres** af brugeren inden for 30 dage efter, at vedkommende har bekræftet sletningen. For at gøre dette skal du logge ind på appen som normalt. Der åbnes derefter en dialogboks, hvor du kan trykke på knappen »Genaktiver« for at gendanne en konto, der tidligere er blevet slettet.

[![Billede: Reactivate TikTok account](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/_processed_/5/4/csm_tiktok-reactivate-account_6e7a30de13.webp "Reactivate TikTok account")](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-reactivate-account.png) Before a TikTok account is permanently deleted, it remains deactivated for 30 days. During this period, the deactivation can be undone.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/slet-tiktok-konto/](https://www.ionos.com/da-dk/digitalguide/online-markedsfoering/sociale-medier/slet-tiktok-konto/) for AI/LLM consumption.