# Miten voit selvittää, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa

Yksittäiset yhteyshenkilöt voidaan helposti estää WhatsAppissa. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit selvittää, onko joku estänyt sinut.

## Mistä tiedät, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa?

Nämä merkit voivat viitata siihen, että sinut on estetty:

- Et näe yhteyshenkilön profiilikuvaa
- Et näe kontaktin online-tilaa
- Et näe kontaktin tilaa
- Viestit eivät mene perille

## Kuinka tarkistaa, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa

WhatsApp-yhteystietojen estäminen ei itse asiassa ole kovin vaikeaa. Estettyjen käyttäjien on kuitenkin vaikea huomata sitä itse. WhatsApp **ei lähetä** estetylle henkilölle **ilmoitusta asiasta**. Sen sijaan sinun on pääteltävä asia itse muutaman vihjeen perusteella, joita käsitellään tarkemmin alla.

### Et näe yhteyshenkilösi profiilikuvaa

Jos yhteyshenkilölläsi oli aiemmin profiilikuva, mutta et enää näe sitä, se voi olla merkki siitä, että hän on estänyt sinut. Tämän **huomaa** yleensä **melko nopeasti**, sillä silmä havaitsee tällaiset visuaaliset muutokset helposti. Monilla WhatsApp-käyttäjillä on profiilikuva, joten kun jollakin ei yhtäkkiä olekaan, se on yleensä helppo havaita, kuten alla olevassa esimerkissä.

[![Kuva: Screenshot of a contact without a profile picture](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/b/9/csm_whatsapp-missing-profile-picture_ab322abb9c.webp "Screenshot of a contact without a profile picture")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/whatsapp-missing-profile-picture.png) Contacts that suddenly seem to have deleted their profile picture can indicate a block. Pelkkä puuttuva profiilikuva ei kuitenkaan ole varma merkki siitä, että sinut olisi estetty WhatsAppissa. Kyseinen henkilö saattaa olla vaihtamassa profiilikuvaansa tai on ehkä vain päättänyt, ettei halua enää profiilikuvaa.

### Et näe yhteyshenkilön verkossa-tilaa

Toinen tapa selvittää, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa, on tarkistaa, näkyykö kyseisen henkilön online-tila teidän välisessä keskustelussa. Estetyt yhteyshenkilöt eivät enää näe, milloin toinen käyttäjä oli viimeksi verkossa. Tämä muutos näkyy kuitenkin vain, kun avaat kyseisen käyttäjän keskustelun.

[![Kuva: A screenshot of an online status in WhatsApp](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/3/2/csm_whatsapp-online-status_57cc956cd4.webp "A screenshot of an online status in WhatsApp")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/whatsapp-online-status.png) If you have been blocked by someone on WhatsApp, you can’t see when they are online or were last online. Tämä ei kuitenkaan ole täysin luotettava merkki. WhatsAppissa käyttäjät voivat itse määrittää, mitä he näyttävät kontakteilleen, ja tämä koskee myös online-tilaa. On siis täysin mahdollista, että sinua ei ole estetty, vaan että kontaktisi on päättänyt **olla** enää **näyttämättä online-tilaansa**.

Vinkki Etsitkö helppoa tapaa tallentaa tietosi yhteen keskitettyyn paikkaan? [HiDrive-pilvipalvelu](https://www.ionos.co.uk/office-solutions/hidrive-cloud-storage "HiDrive Cloud Storage » Secure your data online with IONOS") tarjoaa sertifioidun tietoturvan ja on helppo käyttää myös puhelimella.

### Et näe yhteyshenkilön tilaa

Se, ettet enää näe kontaktisi profiilin tilaa, on toinen merkki siitä, että hän on saattanut estää sinut. Voit tarkistaa profiilin tilan napauttamalla kontaktin nimeä teidän välisessä keskustelussa. Jos tilaa ei näy siellä (toisin kuin aiemmin), on mahdollista, että sinut on estetty.

Asiaa voi selittää myös toisella tavalla, sillä WhatsAppia voi käyttää tallentamatta yhteyshenkilön numeroa. Tämä tarkoittaa, että voit lähettää viestin toiselle henkilölle, vaikka hän ei olisi tallentanut numeroasi, ja päinvastoin. Et vain näe hänen tilaansa. Joten ilman tilatietoja et voi olla täysin varma siitä, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa.

### Viestejä ei toimiteta

Viimeinen vihje löytyy WhatsAppin käyttämistä ruksista, joilla ilmoitetaan viestin toimitustilasta. Yksi rasti tarkoittaa, että viesti on lähetetty, kun taas toinen rasti vahvistaa, että se on toimitettu vastaanottajalle. Voit kuitenkin olla varma asiasta vain, jos yhteyshenkilö on ottanut käyttöön lukukuittaustoiminnon. Kun tämä toiminto on käytössä, WhatsApp näyttää paitsi viestin toimituksen myös sen, että viesti on luettu.

[![Kuva: Screenshot of a sent message status on WhatsApp](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/b/csm_whatsapp-blue-ticks_e4feba25d8.webp "Screenshot of a sent message status on WhatsApp")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/whatsapp-blue-ticks.png) Not blocked contacts are at least able to see their message being received and also when they are read. Tämä asetus kuuluu myös suositun viestipalvelun **tietosuoja-asetuksiin**. On siis täysin mahdollista, että yhteyshenkilö on yksinkertaisesti muuttanut asetuksiaan. Toisaalta hän on saattanut olla pitkään offline-tilassa, vaihtanut puhelinnumeroa tai hänen puhelimensa on saattanut rikkoutua tai kadota.

On myös mahdollista poistaa yhteystietoja vahingossa osoitekirjasta. Jos olet poistanut yhteystiedon vahingossa, WhatsApp-yhteystietojen palauttaminen ei ole vaikeaa.

## Miten tietää, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa? Yhteenveto

Valitettavasti ei ole varmaa tapaa selvittää, onko joku estänyt sinut WhatsAppissa. Koska WhatsApp ei ilmoita estetylle henkilölle, että hänet on estetty, sinun on **selvitettävä asia itse**. Jokaiselle edellä mainitulle merkille löytyy ainakin yksi vaihtoehtoinen selitys, joten mikään niistä ei ole lopullinen todiste siitä, että sinut olisi estetty.

Jotta sinun ei tarvitse koskaan pelätä joutuvasi estetyksi, on hyvä noudattaa **perussääntöjä** ja noudattaa verkkokäyttäytymissääntöjä. Tämä on erityisen tärkeää suurissa ryhmäkeskusteluissa, sillä se edistää rakentavaa ja kunnioittavaa ilmapiiriä. Toisaalta esimerkiksi trollaaminen tai roskapostin lähettäminen – eli viestien tulvittaminen lyhyessä ajassa – lisää huomattavasti riskiä joutua estetyksi.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/miten-voit-selvittaeae-onko-joku-estaenyt-sinut-whatsappissa/](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/miten-voit-selvittaeae-onko-joku-estaenyt-sinut-whatsappissa/) for AI/LLM consumption.