# Kuinka poistaa TikTok-tilisi vaihe vaiheelta

Kiinalainen videopalvelu TikTok on tällä hetkellä valtavan suosittu. Sovellus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tallentaa omia **videoleikkeitään**, **muokata** niitä ja **ladata** ne TikTok-alustalle. Siihen on yhdistetty myös tuttuja sosiaalisen median toimintoja. Nykyään TikTokilla on maailmanlaajuisesti noin 1,56 miljardia käyttäjää, ja siitä on jo kauan sitten tullut vakava kilpailija vakiintuneille sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookille, YouTubelle ja Instagramille.

Tämä **uusimpia trendejä täynnä oleva sovellus** ei kuitenkaan ole kaikkien makuun. Kerromme sinulle, miten voit poistaa tai väliaikaisesti deaktivoida TikTok-tilisi ja mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun teet niin.

## Pikaopas TikTok-tilin poistamiseen

Aivan kuten [Facebook-](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/facebook-tilin-poistaminen/) tai [Instagram-tilin poistamisen](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/instagram-tilin-poistaminen/) yhteydessä, myös TikTok [-tilin poistaminen](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/instagram-tilin-poistaminen/) tarkoittaa, että kaikki tietosi ja sisältösi poistetaan. Koko tili poistetaan pysyvästi kaikkine sisältöineen, eikä sitä voi palauttaa. Jos haluat poistaa tilisi TikTokista pysyvästi (ainakin nykyisen henkilökohtaisen profiilisi osalta), toimi seuraavasti:

1. **Kirjaudu** TikTok-tiliisi
2. Napauta profiilisivusi yläosassa olevaa **kolmen pisteen kuvaketta**
3. Valitse ”Asetukset ja tietosuoja”
4. Napauta ”Tili”
5. Valitse ”Poista tili käytöstä tai poista tili”
6. Vastaanota ja syötä **vahvistuskoodi**
7. Napauta uudelleen ”Poista tili”

## Kuinka poistaa TikTok-tilisi vaihe vaiheelta

Seuraavissa osioissa esittelemme vaiheittain, miten voit poistaa TikTok-tilisi.

**Vaihe 1**: Avaa TikTok-sovellus ja kirjaudu tilillesi. Napauta profiilisivulla oikeassa yläkulmassa olevaa **kolmen pisteen kuvaketta** ja valitse sitten ”Asetukset ja tietosuoja”.

[![Kuva: Main TikTok menu under the three-dot icons](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/f/csm_tiktok-settings-and-privacy-interface_e3f7d2ba9d.webp "Main TikTok menu under the three-dot icons")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-settings-and-privacy-interface.png) Settings and privacy option in the TikTok menu. [![Kuva: TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/8/csm_tiktok-account-option_6cc8a9d3e2.webp "TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-account-option.png) You can find the account settings in the ‘Settings and privacy’ tab. [![Kuva: Account management on TikTok](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/0/csm_tiktok-interface-account_4fc9e92628.webp "Account management on TikTok")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-account.png) At the bottom of the account section, there is a menu option labelled ‘Deactivate or delete account’. **Vaihe 3**: Sinua pyydetään nyt valitsemaan, haluatko poistaa tilisi käytöstä vai poistaa sen pysyvästi. Jos valitset pysyvän poiston, tiliä ei voi enää palauttaa 30 päivän kuluttua. Valitse haluamasi vaihtoehto ja ilmoita tarvittaessa syy tilin poistamiselle.

[![Kuva: TikTok Window: Delete or deactivate account?](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/b/b/csm_tiktok-interface-delete-or-deactivate_d9b2d53512.webp "TikTok Window: Delete or deactivate account?")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-delete-or-deactivate.png) TikTok will now ask if you want to permanently delete or temporarily deactivate your account. **Vaihe 4**: Syötä seuraavaksi matkapuhelinnumerosi, jos et ole vielä lisännyt sitä tiliisi. **Puhelimeesi lähetetään nyt automaattisesti** kuusimerkkinen **koodi**. Tämä on vahvistuskoodi TikTok-tilisi poistamista varten. Syötä saamasi koodi sille varattuun kenttään ja vahvista valitsemalla tilin poistaminen tai deaktivointi.

[![Kuva: Delete TikTok: Enter the code](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/6/csm_tiktok-enter-code_693af41552.webp "Delete TikTok: Enter the code")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-enter-code.png) The code required for deletion is sent via SMS and must be entered in the confirmation field. This way, TikTok prevents unauthorised individuals from deleting other people’s accounts. **Vaihe 5**: Näkyviin tulee lyhyt yhteenveto, jossa kerrotaan, mihin tietoihin et enää pääse käsiksi poistamisen jälkeen. Jos olet varma päätöksestäsi, napauta uudelleen ”Poista tili” -painiketta.

[![Kuva: Information about deleting a TikTok account](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/b/csm_tiktok-delete-info_ccd8b06c7a.webp "Information about deleting a TikTok account")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-delete-info.png) Before deleting your TikTok account, you will be shown some important information. **Vaihe 6**: Näkyviin tulee lopullinen vahvistusikkuna. Napsauta ”Poista”, jolloin tilisi deaktivoidaan 30 päiväksi ennen sen lopullista poistamista. Sen jälkeen sinut kirjautetaan automaattisesti ulos ja näet viestin ”Kirjautumissessio on vanhentunut, tili on poistettu”.

[![Kuva: TikTok: Final confirmation of account deletion](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/c/4/csm_tiktok-confirmation-deletion_02ade64c30.webp "TikTok: Final confirmation of account deletion")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-confirmation-deletion.png) With a final tap on ‘Delete’, your account will be removed. ## Pikaopas: TikTokin palauttaminen tilin poistamisen jälkeen

Ennen kuin TikTok-tili **poistetaan** lopullisesti palveluntarjoajan tietokannasta, se siirtyy **30 päivän mittaiseen väliaikaiseen deaktivointitilaan**. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä voi **aktivoida** poistetun tilin **uudelleen** 30 päivän kuluessa siitä, kun hän on vahvistanut tilin poistamisen. Kirjaudu tätä varten sovellukseen tavalliseen tapaan. Näkyviin tulee valintaikkuna, jossa voit napauttaa ”Aktivoi uudelleen” -painiketta palauttaaksesi aiemmin poistetun tilin.

[![Kuva: Reactivate TikTok account](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/_processed_/5/4/csm_tiktok-reactivate-account_6e7a30de13.webp "Reactivate TikTok account")](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-reactivate-account.png) Before a TikTok account is permanently deleted, it remains deactivated for 30 days. During this period, the deactivation can be undone.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/poista-tiktok-tili/](https://www.ionos.com/fi-fi/digitalguide/verkkomarkkinointi/sosiaalinen-media/poista-tiktok-tili/) for AI/LLM consumption.