# Kā soli pa solim dzēst savu TikTok kontu

Ķīniešu videoportāls „TikTok“ ir kļuvis ārkārtīgi populārs. Šī lietotne piedāvā lietotājiem iespēju ierakstīt savus **videoklipus**, tos **rediģēt** un **augšupielādēt** „TikTok“ platformā. Tā ir papildināta arī ar labi zināmām sociālo tīklu funkcijām. Šodien, ar aptuveni 1,56 miljardiem lietotāju visā pasaulē, „TikTok“ jau sen ir kļuvis par nopietnu konkurentu tādiem labi pazīstamiem sociālo tīklu portāliem kā „Facebook“, „YouTube“ un „Instagram“.

Tomēr šī **ar jaunākajām tendencēm pārpilnā lietotne** ne visiem patīk. Mēs parādīsim, kā var dzēst vai uz laiku deaktivizēt savu „TikTok“ kontu un ko šajā gadījumā ir jāņem vērā.

## Īsa pamācība, kā dzēst savu TikTok kontu

Tāpat kā [Facebook](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/facebook-konta-dzesana/) vai [Instagram konta dzēšanas](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/instagram-konta-dzesana/) gadījumā, TikTok konta dzēšana nozīmē, ka visi jūsu dati un saturs tiks izdzēsti. Viss konts tiek neatgriezeniski dzēsts kopā ar visu saturu, un to nevar atjaunot. Ja vēlaties neatgriezeniski dzēst [savu](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/facebook-konta-dzesana/) TikTok [kontu](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/instagram-konta-dzesana/)(vismaz savu pašreizējo personīgo profilu), rīkojieties šādi:

1. **Piesakies** savā TikTok kontā
2. Pieskarieties **trīs punktu ikonai** savas profila lapas augšdaļā
3. Izvēlieties “Iestatījumi un privātums”
4. Pieskarieties „Konts”
5. Izvēlieties „Deaktivizēt vai dzēst kontu”
6. Saņemiet un ievadiet **apstiprinājuma kodu**
7. Vēlreiz pieskarieties „Dzēst kontu”

## Kā soli pa solim dzēst savu TikTok kontu

Turpmākajās sadaļās mēs izklāstīsim pilnīgu, soli pa solim izklāstītu procesu, kā dzēst savu „TikTok“ kontu.

**1. solis**: Atveriet lietotni „TikTok“ un ieejiet savā kontā. Savā profila lapā pieskarieties **trīs punktu ikonai** labajā augšējā stūrī un pēc tam izvēlieties „Iestatījumi un privātums“.

[![Image: Main TikTok menu under the three-dot icons](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/f/csm_tiktok-settings-and-privacy-interface_e3f7d2ba9d.webp "Main TikTok menu under the three-dot icons")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-settings-and-privacy-interface.png) Settings and privacy option in the TikTok menu. [![Image: TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/8/csm_tiktok-account-option_6cc8a9d3e2.webp "TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-account-option.png) You can find the account settings in the ‘Settings and privacy’ tab. [![Image: Account management on TikTok](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/0/csm_tiktok-interface-account_4fc9e92628.webp "Account management on TikTok")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-account.png) At the bottom of the account section, there is a menu option labelled ‘Deactivate or delete account’. **3. solis**: Tagad jums tiks piedāvāts izvēlēties, vai vēlaties deaktivizēt savu kontu vai to neatgriezeniski dzēst. Ja izvēlaties dzēšanu, pēc 30 dienām kontu vairs nebūs iespējams atjaunot. Izvēlieties vēlamo variantu un, ja vēlaties, norādiet konta dzēšanas iemeslu.

[![Image: TikTok Window: Delete or deactivate account?](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/b/b/csm_tiktok-interface-delete-or-deactivate_d9b2d53512.webp "TikTok Window: Delete or deactivate account?")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-delete-or-deactivate.png) TikTok will now ask if you want to permanently delete or temporarily deactivate your account. **4. solis**: Tad ievadiet savu mobilā tālruņa numuru, ja to vēl neesat pievienojis savam kontam. **Uz jūsu tālruni tiks automātiski nosūtīts** sešu ciparu **kods**. Tas ir apstiprinājuma kods jūsu TikTok konta dzēšanai. Ievadiet saņemto kodu norādītajā laukā un apstipriniet, izvēloties dzēst vai deaktivizēt kontu.

[![Image: Delete TikTok: Enter the code](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/6/csm_tiktok-enter-code_693af41552.webp "Delete TikTok: Enter the code")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-enter-code.png) The code required for deletion is sent via SMS and must be entered in the confirmation field. This way, TikTok prevents unauthorised individuals from deleting other people’s accounts. **5. solis**: Parādīsies īss kopsavilkums, kurā tiks norādīts, uz kuriem datiem jums vairs nebūs piekļuves pēc dzēšanas. Ja esat pārliecināts, vēlreiz pieskarieties pogai „Dzēst kontu”.

[![Image: Information about deleting a TikTok account](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/b/csm_tiktok-delete-info_ccd8b06c7a.webp "Information about deleting a TikTok account")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-delete-info.png) Before deleting your TikTok account, you will be shown some important information. **6. solis**: Parādīsies dialoglodziņš ar galīgo apstiprinājumu. Noklikšķiniet uz „Dzēst“, un jūsu konts tiks deaktivizēts uz 30 dienām, pirms to galīgi dzēsīs. Pēc tam jūs automātiski izslēgsies no sistēmas un redzēsiet ziņojumu „Pieslēgšanās sesija ir beigusies, konts ir dzēsts“.

[![Image: TikTok: Final confirmation of account deletion](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/c/4/csm_tiktok-confirmation-deletion_02ade64c30.webp "TikTok: Final confirmation of account deletion")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-confirmation-deletion.png) With a final tap on ‘Delete’, your account will be removed. ## Īsa pamācība: kā atjaunot TikTok pēc konta deaktivizēšanas

Pirms TikTok konts tiek galīgi **dzēsts** no operatora datu bāzes, tas nonāk **30 dienu ilgā deaktivizācijas režīmā**. Tas nozīmē, ka lietotājs var **atjaunot** dzēsto kontu 30 dienu laikā pēc dzēšanas apstiprināšanas. Lai to izdarītu, ieejiet lietotnē kā parasti. Tad atvērsies dialoglodziņš, kurā varat piesist pogai „Atjaunot“, lai atjaunotu iepriekš dzēsto kontu.

[![Image: Reactivate TikTok account](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/_processed_/5/4/csm_tiktok-reactivate-account_6e7a30de13.webp "Reactivate TikTok account")](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-reactivate-account.png) Before a TikTok account is permanently deleted, it remains deactivated for 30 days. During this period, the deactivation can be undone.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/dzest-tiktok-kontu/](https://www.ionos.com/lv-lv/digitalguide/timekla-tiklosana-timek-internets-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-interneta-intern/socialie-tikli/dzest-tiktok-kontu/) for AI/LLM consumption.