# Slik sletter du e-postkontoen din i Outlook

Outlook synkroniserer enkelt e-postinnbokser fra ulike leverandører, noe som gjør det enkelt å administrere flere kontoer. Du kan raskt slette kontoer du ikke lenger trenger fra listen over innbokser som er koblet til Outlook-kontoen din. Vi viser deg hvordan nedenfor.

## Slik sletter du en Outlook-konto

Følg trinnene nedenfor for å fjerne en e-postkonto fra Outlook ved hjelp av skrivebordsappen:

Note Følgende instruksjoner gjelder også for Outlook-versjonene 2021, 2019 og 2016.

**Trinn 1**: Åpne Outlook-skrivebordsappen.

**Trinn 2**: Klikk på **«Fil** »-fanen øverst til venstre og deretter på **«Kontoinnstillinger**». Dette åpner en rullegardinmeny. Velg menypunktet **«Kontoinnstillinger…»** fra denne menyen.

[![Image: Outlook desktop app: Account information in the File tab](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/b/csm_outlook-delete-account_c4fbd59a3c.webp "Outlook desktop app: Account information in the File tab")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/outlook-delete-account.png) Outlook: Account settings Innstillingene for Outlook-kontoen åpnes i et nytt vindu.

**Trinn 3**: I fanen **«E-post** » velger du kontoen du vil slette fra Outlook, og klikker på **«Fjern**».

[![Image: Outlook desktop app: Email Accounts](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/2/4/csm_outlook-delete-account-settings_0b172e34a1.webp "Outlook desktop app: Email Accounts")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/outlook-delete-account-settings.png) Outlook: Email accounts Outlook viser en advarsel om at alle data som er lagret lokalt på datamaskinen din for denne kontoen, vil bli slettet.

**Trinn 4**: Hvis du fortsatt ønsker å slette e-postkontoen fra Outlook, må du sørge for at alle lokale data fra kontoen er sikkerhetskopiert før du sletter den fra listen over kontoer. Bekreft deretter at du ønsker å slette kontoen ved å klikke på **Ja**.

## Slik lukker du en Microsoft-konto

Hvis du sletter en e-postkonto fra listen over kontoer du har koblet til Outlook, fjernes kun kontoen fra Outlook. Selve kontoen blir ikke deaktivert eller slettet, og du kan fortsatt få tilgang til den via nettapplikasjoner eller andre skrivebordsprogrammer.

Det er ikke mulig å avslutte en Microsoft-konto direkte i appen. Hvis du vil **[slette en Microsoft-konto](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slik-sletter-du-en-microsoft-konto/)**, kan du gå til følgende lenke i supportdelen på Microsofts nettsted og følge trinnene som er beskrevet der: [Slik avslutter du Microsoft-kontoen din](https://support.microsoft.com/nb-no/account-billing/avslutte-microsoft-kontoen-c1b2d13f-4de6-6e1b-4a31-d9d668849979 "How to close your Microsoft account").

Microsoft sletter kontoen din 60 dager etter at du har lukket den. Hvis du logger inn i løpet av denne perioden, vil prosessen med å lukke kontoen bli avbrutt, og kontoen din vil bli reaktivert.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/e-post/tekniske-forhold/slette-en-e-postkonto-i-outlook/](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/e-post/tekniske-forhold/slette-en-e-postkonto-i-outlook/) for AI/LLM consumption.