# Slik sletter du TikTok-kontoen din trinn for trinn

Den kinesiske videoportalen TikTok er på alles lepper. Appen gir brukerne muligheten til å ta opp egne **videoklipp**, **redigere** dem og **laste** dem **opp** til TikTok-plattformen. Den suppleres også med kjente funksjoner fra sosiale medier. I dag, med rundt 1,56 milliarder brukere over hele verden, har TikTok for lengst blitt en seriøs konkurrent til etablerte sosiale medieplattformer som Facebook, YouTube og Instagram.

**Appen**, som **er fullpakket med de nyeste trendene**, faller imidlertid ikke i alles smak. Vi skal vise deg hvordan du kan slette eller midlertidig deaktivere TikTok-kontoen din, og hva du må tenke på når du gjør det.

## Hvordan slette TikTok-kontoen din – en rask veiledning

Akkurat som når [du sletter](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-instagram-kontoen-din/) [Facebook-kontoen din](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-facebook-kontoen-din/) eller [Instagram-kontoen din](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-instagram-kontoen-din/), vil [sletting av](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-instagram-kontoen-din/) TikTok-kontoen din føre til at alle dataene og innholdet ditt blir slettet. Hele kontoen slettes permanent sammen med alt innhold, og kan ikke gjenopprettes. Hvis du ønsker å avslutte kontoen din på TikTok permanent (i hvert fall for din nåværende personlige profil), bør du gjøre følgende:

1. **Logg inn på** TikTok-kontoen din
2. Trykk på **ikonet med tre prikker** øverst på profilsiden din
3. Velg «Innstillinger og personvern»
4. Trykk på «Konto»
5. Velg «Deaktiver eller slett konto»
6. Motta og skriv inn **bekreftelseskoden**
7. Trykk på «Slett konto» igjen

## Slik sletter du TikTok-kontoen din trinn for trinn

I de følgende avsnittene beskriver vi den komplette, trinnvise fremgangsmåten for å slette TikTok-kontoen din.

**Trinn 1**: Åpne TikTok-appen og logg inn på kontoen din. På profilsiden din trykker du på **ikonet med de tre prikkene** øverst til høyre og deretter på «Innstillinger og personvern».

[![Image: Main TikTok menu under the three-dot icons](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/f/csm_tiktok-settings-and-privacy-interface_e3f7d2ba9d.webp "Main TikTok menu under the three-dot icons")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-settings-and-privacy-interface.png) Settings and privacy option in the TikTok menu. [![Image: TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/8/csm_tiktok-account-option_6cc8a9d3e2.webp "TikTok menu: ‘Account’ option in the ‘Settings and privacy’ menu")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-account-option.png) You can find the account settings in the ‘Settings and privacy’ tab. [![Image: Account management on TikTok](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/e/0/csm_tiktok-interface-account_4fc9e92628.webp "Account management on TikTok")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-account.png) At the bottom of the account section, there is a menu option labelled ‘Deactivate or delete account’. **Trinn 3**: Du blir nå bedt om å velge om du vil deaktivere kontoen din eller slette den permanent. Hvis du velger å slette den, vil kontoen ikke lenger kunne gjenopprettes etter 30 dager. Velg det alternativet du ønsker, og oppgi en grunn for slettingen hvis du ønsker det.

[![Image: TikTok Window: Delete or deactivate account?](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/b/b/csm_tiktok-interface-delete-or-deactivate_d9b2d53512.webp "TikTok Window: Delete or deactivate account?")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-interface-delete-or-deactivate.png) TikTok will now ask if you want to permanently delete or temporarily deactivate your account. **Trinn 4**: Skriv deretter inn mobilnummeret ditt hvis du ikke allerede har lagt det til i kontoen din. En sekssifret **kode vil nå automatisk bli sendt til telefonen din**. Dette er bekreftelseskoden for å slette TikTok-kontoen din. Skriv inn koden du har mottatt i det angitte feltet, og bekreft ved å velge å slette eller deaktivere kontoen.

[![Image: Delete TikTok: Enter the code](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/f/6/csm_tiktok-enter-code_693af41552.webp "Delete TikTok: Enter the code")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-enter-code.png) The code required for deletion is sent via SMS and must be entered in the confirmation field. This way, TikTok prevents unauthorised individuals from deleting other people’s accounts. **Trinn 5**: Det vises en kort oppsummering som informerer deg om hvilke data du ikke lenger vil ha tilgang til etter slettingen. Hvis du er sikker, trykker du på «Slett konto»-knappen igjen.

[![Image: Information about deleting a TikTok account](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/0/b/csm_tiktok-delete-info_ccd8b06c7a.webp "Information about deleting a TikTok account")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-delete-info.png) Before deleting your TikTok account, you will be shown some important information. **Trinn 6**: En dialogboks for endelig bekreftelse vises. Klikk på «Slett», så blir kontoen din deaktivert i 30 dager før den slettes permanent. Deretter blir du automatisk logget ut, og du får se meldingen «Påloggingsøkten har utløpt, kontoen er slettet».

[![Image: TikTok: Final confirmation of account deletion](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/c/4/csm_tiktok-confirmation-deletion_02ade64c30.webp "TikTok: Final confirmation of account deletion")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-confirmation-deletion.png) With a final tap on ‘Delete’, your account will be removed. ## Hvordan gjenopprette TikTok etter at du har deaktivert kontoen din – en rask veiledning

Før en TikTok-konto **slettes** permanent fra operatørens database, settes den i en **30-dagers deaktiveringsperiode**. Dette betyr at en slettet konto kan **reaktiveres** av brukeren innen 30 dager etter at vedkommende har bekreftet slettingen. For å gjøre dette må du logge inn i appen som vanlig. Deretter åpnes en dialogboks hvor du kan trykke på «Reaktiver»-knappen for å gjenopprette en konto som tidligere er slettet.

[![Image: Reactivate TikTok account](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/5/4/csm_tiktok-reactivate-account_6e7a30de13.webp "Reactivate TikTok account")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/tiktok-reactivate-account.png) Before a TikTok account is permanently deleted, it remains deactivated for 30 days. During this period, the deactivation can be undone.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slett-tiktok-konto/](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slett-tiktok-konto/) for AI/LLM consumption.