# Slik sletter du en Yahoo-konto trinn for trinn

Hvis du ønsker å slette Yahoo-kontoen din, kan du gjøre det via nettstedet til denpopulære gratis e-postleverandøren. Selve slettingsprosessen krever bare noen få trinn, men det tar ytterligere 30 dager før kontoen blir permanent deaktivert. Det er imidlertid ikke mulig å slette en konto via Yahoo Mail-appen.

## Hurtigveiledning: Slik sletter du en Yahoo-konto

1. Begynn med å åpne [siden for sletting av Yahoo-konto](https://yahoo.mydashboard.oath.com/delete-my-account "Yahoo account deletion page") i nettleseren din (på mobil eller PC).
2. Les meldingen som vises, og klikk på knappen «Fortsett med å slette kontoen min» for å fortsette.
3. Skriv inn Yahoo-e-postadressen din og klikk på «Ja, avslutt denne kontoen» for å bekrefte.
4. Nå er kontoen din deaktivert. Den blir **slettet permanent etter 30 dager**, så lenge du ikke logger inn igjen i mellomtiden.

## Hva bør jeg vite før jeg sletter Yahoo-kontoen min?

Før du sletter kontoen din, er det noen ting du bør være oppmerksom på. Du kan bare slette kontoen din hvis du **ikke** har **utestående beløp**, og hvis det er **gått minst 90 dager siden** **utløpet av den betalte abonnementsperioden** for eventuelle kansellerte abonnementer.

Husk også at hvis du sletter kontoen din, vil **alle dataene dine gå tapt**. Det er derfor lurt å **lagre viktige adresser eller e-poster eksternt** før du sletter Yahoo-kontoen din permanent. Det er også teoretisk mulig at brukernavnet ditt kan bli overtatt av noen andre.

## Slik sletter du Yahoo-kontoen din via appen

Du kan slette Yahoo-e-postkontoen din **enten på smarttelefonen eller datamaskinen**, men **ikke via Yahoo Mail-appen**. Selv om du bruker Yahoo Mail-appen, må du gå inn via en nettleser og slette kontoen din på det dedikerte nettstedet. Nedenfor vil vi veilede deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Når du har slettet Yahoo-kontoen din, kan du også avinstallere Yahoo-appen fra smarttelefonen din hvis det er nødvendig.

## Slik sletter du Yahoo-kontoen din via nettstedet

Hvis du vil slette Yahoo-kontoen din, kan du gjøre det med en hvilken som helst vanlig nettleser. Følg disse trinnene:

1. Åpne først [**siden for sletting av Yahoo-konto**](https://yahoo.mydashboard.oath.com/delete-my-account "Yahoo’s account deletion page"), og logg inn med e-postadressen og passordet ditt.
2. Deretter vises en detaljert tekst som forklarer sletteprosessen og konsekvensene av å slette kontoen din. Les denne teksten nøye. Hvis du forstår alt og ønsker å fortsette med å slette Yahoo-kontoen din, klikker du på «Fortsett å slette kontoen min».

[![Image: Message about Yahoo account termination](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/1/d/csm_delete-yahoo-account_a2277714c9.webp "Message about Yahoo account termination")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/delete-yahoo-account.png) Yahoo explains what happens when you delete your account. 3. Du blir deretter spurt en siste gang om du er sikker på at du vil slette kontoen din. For å bekrefte, skriv inn **e-postadressen** din og klikk på «Ja, avslutt denne kontoen».

[![Image: Final confirmation step for deleting a Yahoo account](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/_processed_/8/1/csm_delete-yahoo-account-confirm_48ddb0f27d.webp "Final confirmation step for deleting a Yahoo account")](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/fileadmin/DigitalGuide/Screenshots_2024/delete-yahoo-account-confirm.png) Enter your email address once more and click on the button to confirm that you want to delete your account. ## Overgangsperiode før fullstendig sletting

Det tar litt tid før Yahoo-kontoen din blir fullstendig slettet. Yahoo vil i første omgang **sette kontoen din på vent i 30 dager**. Avhengig av hvilket land kontoen din ble registrert i, kan prosessen ta lengre tid – opptil 90 dager (Australia, New Zealand) eller til og med 180 dager (Brasil, Taiwan, Hongkong, India). Hvis du ikke logger inn på kontoen din i løpet av denne perioden, blir den automatisk slettet etter fristen.

Dette betyr også at du **enkelt** kan **reversere slettingen** ved å logge inn på kontoen din igjen innenfor den angitte tidsfristen. For å bekrefte at Yahoo-kontoen din er slettet, kan du prøve å logge inn igjen etter at fristen har gått ut. Hvis innloggingen mislykkes, betyr det at profilen din er permanent deaktivert.


This is a markdown version of: [https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-en-yahoo-konto/](https://www.ionos.com/nb-no/digitalguide/nettmarkedsfoering/sosiale-medier/slette-en-yahoo-konto/) for AI/LLM consumption.