Instagram kontu var dzēst dažu sekunžu laikā, tādējādi no plat­for­mas izdzēšot visas fo­tog­rā­fi­jas un vi­deok­li­pus. Lietotāji, kuri vēlas savu saturu tikai uz laiku paslēpt no publiskā skatījuma, var arī deak­ti­vi­zēt savu Instagram kontu.

Note

Ņemiet vērā, ka jebkuru saturu, ko pub­li­cē­jat internetā, ikviens var apskatīt, saglabāt un kopēt. Pat ja iz­dzē­sī­siet savu sociālo tīklu profilu, ieskaitot visu in­for­mā­ci­ju, nav ga­ran­ti­jas, ka jūsu attēli un video pilnībā pazudīs no tīmekļa. Pa­kal­po­ju­mu sniedzēji, piemēram, „Instagram“, dzēš datus tikai no saviem serveriem, taču nevar ietekmēt citu platformu serverus. Kad attēli atkal parādās citur, lietotāji bieži vien nespēj tos dzēst. Internets nekad ne­aiz­mirst! Vairāk in­for­mā­ci­jas par to, kā droši lietot sociālos tīklus, varat atrast mūsu rakstā par so­ciā­la­jiem tīkliem un to ra­dī­ta­jiem draudiem.

Kā atspējot savu Instagram kontu pār­lūkprog­ram­mā

„Instagram“ ļauj lie­to­tā­jiem uz laiku deak­ti­vi­zēt savus kontus. Tas nozīmē, ka, ja vēlaties uz īsu brīdi noņemt savu saturu no tīmekļa, jums nav jāiet tik tālu, lai dzēstu savu kontu, jo tad tas kļūtu ne­at­gūs­tams.

  1. Piesakies: atver Instagram pār­lūkprog­ram­mā un piesakies ar to kontu, kuru vēlies uz laiku atspējot.
  2. Atveriet izvēlni „Konta īpa­šum­tie­sī­bas un kontrole”: No­klik­šķi­niet uz pogas „Vairāk” > „Ie­sta­tī­ju­mi” > „Konta centrs” > „Personīgā in­for­mā­ci­ja” > „Konta īpa­šum­tie­sī­bas un kontrole”, lai atvērtu sava Instagram profila konta ie­sta­tī­ju­mus.
Image: Menu ‘Account ownership and control’
Choose ‘deac­ti­va­tion’ or ‘deletion’ in the ‘Account ownership and control’ menu.
  1. Iz­vē­lie­ties „Deak­ti­vi­zēt kontu“: savos Instagram konta ie­sta­tī­ju­mos at­ra­dī­siet iespēju deak­ti­vi­zēt vai dzēst kontu. No­klik­šķi­niet uz opcijas „Deak­ti­vi­zēt“ un iz­vē­lie­ties kontu, kuru vēlaties deak­ti­vi­zēt. Pēc tam no­klik­šķi­niet uz „Deak­ti­vi­zēt kontu“.
Image: ‘Deactivate account’
Select ‘Deac­ti­va­te account’ and follow the ins­tructions.
  1. Norādiet deak­ti­vi­zā­ci­jas iemeslu: jums tiks lūgts ievadīt paroli. Lai deak­ti­vi­zē­tu savu Instagram kontu, vispirms ir jānorāda iemesls.
Image: Give the reason for wanting to deactivate your account
Give the reason for wanting to deac­ti­va­te your account from a list of reasons.
Note

Lai gan Instagram konta deak­ti­vē­ša­nai ir ne­pie­cie­šams pa­ma­to­jums, pa­kal­po­ju­ma sniedzēja ap­stip­ri­nā­jums nav vajadzīgs.

Atkarībā no iemesla, kāpēc vēlaties deak­ti­vi­zēt savu kontu, „Instagram“ ieteiks at­bil­sto­šus rakstus šīs sociālās tīkla plat­for­mas pa­lī­dzī­bas sadaļā. Tajos var būt atrodami ri­si­nā­ju­mi jūsu problēmai.

  1. Pa­bei­dziet konta deak­ti­vi­zē­ša­nas procesu: ja, ne­rau­go­ties uz ie­teik­ta­jiem problēmu no­vēr­ša­nas ri­si­nā­ju­miem, jūs joprojām vēlaties deak­ti­vi­zēt savu kontu, pa­bei­dziet deak­ti­vi­zē­ša­nu, no­klik­šķi­not uz pogas „Deak­ti­vi­zēt kontu“.
Image: Confirm the deactivation
Confirm the deac­ti­va­tion of your Instagram account. Simply logging in is enough to reac­ti­va­te a deac­ti­va­ted profile.

Pēc konta deak­ti­vi­zē­ša­nas tava Instagram lapa tiks uz laiku slēgta, ieskaitot visas fo­tog­rā­fi­jas, ko­men­tā­rus un „patīk“ atzīmes. Saturs paliks paslēpts, līdz tu atkal ak­ti­vi­zē­si savu kontu, atkārtoti pie­sa­ko­ties.

Note

Ja jūsu Instagram konts ir veiksmīgi deak­ti­vi­zēts, tā at­kār­to­tai ak­ti­vi­zē­ša­nai tehnisku iemeslu dēļ var būt ne­pie­cie­ša­mas dažas stundas.

Kā ne­at­grie­ze­nis­ki dzēst savu Instagram kontu pār­lūkprog­ram­mā

Ja vēlaties, lai Instagram konts uz visiem laikiem pazustu no tīmekļa, procedūra ir līdzīga. Tomēr lūdzu, ņemiet vērā, ka dzēstu Instagram kontu nevar atjaunot.

Tip

Vai apsverat iespēju dzēst savu Instagram profilu, jo šajā sociālajā tīklā neesat iz­vei­do­jis tik daudz kontaktu, kā bijāt plānojis? Šādā gadījumā iesakām mūsu ceļvežu sēriju„Instagram uz­ņē­mu­miem“.Ar vairāk nekā 800 miljoniem lietotāju šis foto tīkls ir viens no vis­pa­zīs­ta­mā­ka­jiem un visbiežāk iz­man­to­ta­jiem ko­mu­ni­kā­ci­jas kanāliem visā pasaulē. Vairāk nekā 25 miljoni uzņēmumu izmanto Instagram, lai veicinātu interesi par pro­duk­tiem un pa­kal­po­ju­miem, pa­lie­li­nā­tu zīmola at­pa­zīs­ta­mī­bu vai uzlabotu savu kor­po­ra­tī­vo tēlu.

  1. Piekļuves ie­sta­tī­ju­mi: vispirms atveriet izvēlni „Konta īpa­šum­tie­sī­bas un pār­val­dī­ba”, tāpat kā to darītu, deak­ti­vē­jot savu kontu.
  2. Iz­vē­lie­ties dzēšanas opciju: Kad esat tur, iz­vē­lie­ties opciju „Dzēst kontu”.
Image: Choose ‘Delete account’
Select the ‘Delete account’ option and follow the ins­tructions.
  1. Norādiet iemeslu: pēc paroles ie­va­dī­ša­nas jums tiks lūgts norādīt iemeslu, kāpēc vēlaties dzēst savu Instagram kontu, tāpat kā to deak­ti­vi­zē­jot.
  2. Ap­stip­ri­niet dzēšanu: Ap­stip­ri­niet, ka vēlaties dzēst savu kontu, no­klik­šķi­not uz pogas „Dzēst kontu”.
Image: Confirm permanent deletion
Confirm that you want to per­ma­nently delete your Instagram account.
Tip

Tāpat kā TikTok konta dzēšana, arī Instagram konta dzēšanai ir ne­at­grie­ze­nis­kas sekas.

Instagram konta galīgā dzēšana nozīmē, ka:

  • Visi jūsu attēli, kas saglabāti sociālo tīklu platformā, tiks dzēsti.
  • Zudīs visi jūsu sekotāji, kā arī sociālo tīklu zīmes un attēlu komentāri.
  • Kad jūsu konts būs dzēsts, jūsu lie­to­tājvārds būs pieejams citiem.

Pirms veic šo radikālo soli, esi 100 % pār­lie­ci­nāts, ka tieši to tu vēlies.

Tip

Lie­to­tā­jiem, kuri vēlas izveidot savu datu dublējumu, pa­kal­po­ju­ma sniedzējs piedāvā le­ju­pie­lā­des funkciju. To var atrast sadaļā „Ie­sta­tī­ju­mi“, „Privātums un drošība“, „Datu le­ju­pie­lā­de“. Le­ju­pie­lā­dē­ta­jā failā JSON formātā ir iekļauti visi jūsu attēli, video un stāsti, kā arī komentāri, profila in­for­mā­ci­ja, kontakti, mek­lē­ša­nas vaicājumi un čata ziņojumi.

Kā dzēst vai deak­ti­vi­zēt Instagram kontu lietotnē

Tāpat kā pār­lūkprog­ram­mā, arī Instagram lietotnē vari dzēst vai deak­ti­vi­zēt savu kontu. Arī šim nolūkam ir ne­pie­cie­ša­mi tikai daži soļi.

  1. Atveriet ie­sta­tī­ju­mus: atveriet sadaļu „Ie­sta­tī­ju­mi un darbības” > „Konta centrs” > „Personīgā in­for­mā­ci­ja” > „Konta īpa­šum­tie­sī­bas un pār­val­dī­ba”.
Image: Menu ‘Account ownership and control’
Select the option ‘Deac­ti­va­tion or deletion’ in the ‘Account ownership and control’ menu.
  1. Iz­vē­lie­ties darbību: pie­ska­rie­ties pogai „Deak­ti­vi­zēt vai dzēst” un pēc tam iz­vē­lie­ties attiecīgo kontu. Tagad, tāpat kā pār­lūkprog­ram­mā, izlemiet, vai vēlaties deak­ti­vi­zēt savu kontu vai to dzēst uz visiem laikiem.
Image: Choose ‘Deactivate account’ or ‘Delete account’
Choose ‘Deac­ti­va­te account’ or ‘Delete account’ and then follow the ins­tructions.
  1. Norādiet iemeslu: lai turpinātu, ievadiet savu paroli, pēc tam iz­vē­lie­ties dzēšanas vai deak­ti­vi­zā­ci­jas iemeslu.
Image: Give a reason for deactivating or deleting your account
Select a reason from the list for deac­ti­va­ting or deleting your Instagram account.
  1. Ap­stip­ri­nā­ša­nas process: Ap­stip­ri­niet dzēšanu/deak­ti­vi­zā­ci­ju, no­klik­šķi­not uz at­bil­sto­šās pogas.
Go to Main Menu