Twitch is een van de po­pu­lair­ste li­vestrea­ming­plat­forms. Miljoenen mensen laten hier hun game-er­va­rin­gen of creatieve vaar­dig­he­den zien. Als het platform echter niet meer bij je past, kun je het relatief eenvoudig verlaten.

Hoe je je Twitch-account kunt de­ac­ti­ve­ren

Twitch biedt twee opties als je je account wilt ver­wij­de­ren. Door je account uit te schakelen, blijven je per­soon­lij­ke gegevens op het platform op­ge­sla­gen, zodat je het account in de toekomst des­ge­wenst opnieuw kunt activeren.

Er is echter ook een meer verborgen optie om je Twitch-account permanent te ver­wij­de­ren. We zullen je door de stappen voor beide opties leiden.

In principe kost het slechts drie klikken om je Twitch-account te de­ac­ti­ve­ren:

  1. Als je je account op Twitch tijdelijk wilt ver­wij­de­ren, d.w.z. alleen wilt uit­scha­ke­len, ga dan eerst naar de website van de strea­ming­dienst Twitch en log in met de gegevens van het account dat je wilt uit­scha­ke­len. Je kunt de in­stel­lin­gen openen via je pro­fielfo­to in de rech­ter­bo­ven­hoek.
Afbeelding: Twitch website
Use the drop-down menu to navigate to the settings.
  1. Als je helemaal naar beneden scrolt, zie je de optie ‘Je Twitch-account uit­scha­ke­len’.
  2. Zorg ervoor dat je het juiste account wilt uit­scha­ke­len. Misschien heb je meerdere accounts voor ver­schil­len­de games. Het uit­scha­ke­len is geen de­fi­ni­tie­ve stap, maar het kan ver­war­ring ver­oor­za­ken als het verkeerde account verdwijnt. Je kunt Twitch ook laten weten waarom je je account uit­scha­kelt, als je dat wilt.
Afbeelding: Option to disable a Twitch account
In the settings, you should find the option to disable your Twitch account.
  1. Selecteer ‘Account uit­scha­ke­len’. Je account is nu ge­de­ac­ti­veerd. Om je Twitch-account te blijven gebruiken, log je gewoon opnieuw in. Het platform biedt je dan de mo­ge­lijk­heid om je account opnieuw te activeren.

Hoe je je Twitch-account kunt ver­wij­de­ren – voorgoed en voor altijd!

Voordat je je Twitch-account ver­wij­dert, moet je er rekening mee houden dat deze niet opnieuw kan worden ge­ac­ti­veerd en dat je mogelijk de toegang tot bepaalde gegevens verliest. Bovendien komt je Twitch-ge­brui­kers­naam be­schik­baar voor anderen om te gebruiken. Als dit voor jou geen probleem is, is het ver­wij­de­ren van je account eenvoudig en snel.

Om je ac­count­ge­ge­vens volledig te ver­wij­de­ren, moet je verder gaan dan de ac­count­in­stel­lin­gen. De benodigde link vind je in de pri­va­cy­keu­zes van Twitch. Houd er rekening mee dat deze actie on­om­keer­baar is, dus overweeg om je vrienden en volgers van tevoren op de hoogte te stellen van je be­slis­sing.

  1. Klik op de link om je Twitch-account te ver­wij­de­ren.
  2. Log in op je account met de gegevens van het account dat je wilt ver­wij­de­ren.
  3. Con­tro­leer of je ac­count­ge­ge­vens correct zijn (de naam in het bovenste veld). Je kunt ook aangeven waarom je je account ver­wij­dert.
  4. Klik op ‘Account ver­wij­de­ren’.
Afbeelding: Dialog box for deleting your account on Twitch
The option to delete your account forever is somewhat more hidden than disabling it.

Zodra je op de knop ‘Account ver­wij­de­ren’ klikt, wordt je Twitch-account gedurende 90 dagen ge­de­ac­ti­veerd. Gedurende deze periode kun je nog steeds van gedachten ver­an­de­ren. Na 90 dagen worden je gegevens de­fi­ni­tief van het platform ver­wij­derd.

Tip

Ben je van gedachten veranderd en wil je Twitch nog even blijven gebruiken? Ga dan nu aan de slag! Twitch is een uit­ste­kend platform om je game-er­va­rin­gen te delen en contact te leggen met je kijkers. Bekijk onze tutorial over streamen op Twitch om alles te ontdekken wat je moet weten om aan de slag te gaan op het platform.

Ga naar hoofdmenu